Σελίδες

Ζυγιστείτε πριν την… πτήση

Διαλέξτε προορισμό, ζυγιστείτε και μετά κανονίστε το ταξίδι σας, αφού η αεροπορική εταιρεία Samoan Airline αποφάσισε να κοστολογεί τα εισιτήριά της βάση.. του σωματικού βάρους των επιβατών.

«Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο, γιατί οι αδύνατοι θα πληρώνουν λιγότερο και οι υπέρβαροι θα πληρώνουν περισσότερο και όπως βλέπετε έχω παραπανίσια κιλά», δηλώνει ένας υποψήφιος επιβάτης, ενώ από την πλευρά της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με το νέο σύστημα τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα για τους επιβάτες.
Στην πρωτότυπη αυτή ιδέα όμως, πριν τον ενθουσιασμό, προτείνουμε να συμπεριλάβετε και το μείζον θέμα των… αποσκευών. Σύμφωνα με την εταιρεία, στον τρόπο κοστολόγησης συμπεριλαμβάνεται και το βάρος των αποσκευών σας, με κάθε κιλό να τιμολογείται από 0,93 έως 1,06 δολλάρια.
«Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι το αεροπλάνο λειτουργεί με όρους βάρους και όχι θέσεων, θα είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να καταλάβουν ότι αυτό είναι το δικαιότερο σύστημα στις αερομεταφορές», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Samoan Airlines, Κρις Λάνγκτον, ενώ τόνισε τα οφέλη της συγκεκριμένης ιδέας για τα παιδικά εισιτήρια.
Το νέο σύστημα καθορισμού της τιμής των εισιτηρίων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και σύμφωνα με την εταιρεία το επιβατικό κοινό δείχνει να το αποδέχεται χωρίς προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε, πριν τις κουβέντες για κοινωνικό διαχωρισμό των υπέρβαρων ή τους ενδοοικογενειακούς τσακωμούς για τις ατελείωτες αποσκευές, πως «σημασία έχει το ταξίδι»…