ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

   
Ο Tolis (πραγματικό όνομα Απόστολος Καρακατσάνης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Φυσικής Αγωγής στη Βουλγαρία όπου παρέμεινε για την απόκτηση μάστερ. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισαν οι εικονογραφήσεις, οι προσωπογραφίες, οι καρικατούρες, τα κόμικς και το σκίτσο. Έτσι φοίτησε στη Σχολή Σκιτσογραφίας του Σπύρου Ορνεράκη για να προετοιμάσει το κατόπιν επαγγελματικό του έδαφος.


Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ  (Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) έχει εργαστεί σαν σκιτσογράφος στις εφημερίδες ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΟΝΟΜΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ ενώ από το 2002 έως το 2012 εργαζόταν στην εφημερίδα  ΕθΝΟΣ ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ και το διάστημα 2011-2012 στο ηλεκτρονικό-ειδησεογραφικό portal thepaper.gr». Από το 2014  εργάστηκε ως σκιτσογράφος στην οικονομικοπολιτική εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και το ειδησεογραφικό portal thecitizen.gr. Εικονογραφεί, επίσης,   από το 1999 στις εκδόσεις ΓΡΑΜΜΑ. και από το 2002 στις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ. Έχει συνεργαστεί επίσης ως σκιτσογράφος-εικονογράφος στο καλλιτεχνικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA , στην εικονογράφηση εξωφύλλων δίσκων καλλιτεχνών (πχ Γιώργου Νταλάρα, Μιχάλη Ρακιντζή κλπ) καθώς και  σε εκστρατεία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά SALVE και ΔΙΦΩΝΟ , με τις εφημερίδες ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΚΕΡΔΟΣ, και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ .Από το 1999 έως το 2002 εικονογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας. Εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συνεργάζεται και με άλλα έντυπα στην Αθήνα και επαρχία.

Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σκίτσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πρόσφατα εξέδωσε την πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα στο χώρο του παραμυθιού εικονογραφώντας το παραμύθι « η Παρέα της Φραντζέλας»